Suara Blogger (161)

Suara Blogger (161)

Gerak Siber (60)

Gerak Siber (60)

Laporan Akhbar

Laporan Akhbar
Utusan Melayu (Dari 8hb Jun 1907), Suara Perjuangan Melayu

Mengenai Kerajaan

Mengenai Kerajaan

Mengenai Parliamen

Mengenai Parliamen

Monday, November 3, 2008

Kempen Benci Kepada Politik Wang


Keadaan politik wang sudah sampai ke tahap epidemik. Amalan politik wang bukan lagi dilakukan secara bersembunyi. Ia bukan ditawarkan lagi tetapi dipinta dan dituntut. Dahulu ia didengar dilakukan kepada perwakilan di PAU, tetapi kini serendah-rendah peringkat cawangan pun lakukan.

Ada yang tidak peduli untuk lakukan, kerana pada mereka UMNO telah hancur dan kini masa untuk mereka perolehi seberapa banyak yang boleh.

Samada anda mahu menerima kenyataan atau tidak, ia berlaku. Ada mereka mengaku secara terbuka kepada anda menerima wang. Ada yang secara tertutup mengaku terlibat sebagai ajen dan pelobi.

Namun ada juga yang ditawarkan menjadi ejen dengan tawaran lumayan tetapi enggan melibatkan diri. Alhamdulillah. Mereka ini sedar politik wang akan menghancurkan parti. Perjuangan parti akan menyimpang dari perjuangan asal kerana pemimpin-pemimpin yang dipilih adalah perasuah. Pemimpin yang mengamalkan rasuah sanggup lakukan apa saja untuk kuasa. Akhirnay tergadai parti dan perjuangan parti.

Demi agama, bangsa dan tanahair, penyakit ini perlu disembuhkan!

Apa boleh kita lakukan?

Satu perkara kita boleh lakukan di blogospera adalah untuk menampal gambar benci politik wang di blog, atau laman web dan portal dan blog UMNO. Muat turun gambar di atas dan letakkan di sidebar blog anda. Harap laman-laman utama UMNO, portal-portal dan blog UMNO semuanya menampal gambar di atas.

No comments: