Suara Blogger (161)

Suara Blogger (161)

Gerak Siber (60)

Gerak Siber (60)

Laporan Akhbar

Laporan Akhbar
Utusan Melayu (Dari 8hb Jun 1907), Suara Perjuangan Melayu

Mengenai Kerajaan

Mengenai Kerajaan

Mengenai Parliamen

Mengenai Parliamen

Sunday, January 18, 2009

Wan Ahmad Farid Hormati Keputusan Rakyat

17 Januari, 2009

KUALA TERENGGANU, 17 Jan (Bernama) -- Calon Barisan Nasional (BN) Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh menghormati keputusan pengundi di kawasan Parlimen Kuala Terengganu yang memilih Mohd Abdul Wahid Endut daripada PAS sebagai wakil rakyat mereka.

Biarpun "tersingkir" apabila tidak mendapat undi yang mencukupi untuk mewakili mereka ke Dewan Rakyat, beliau berterima kasih kepada rakyat yang memberikan sokongan kepada BN dalam pilihan raya kecil kerusi itu, katanya.

"Saya mengucapkan terima kasih kepada semua pengundi yang telah mengundi Barisan Nasional dalam pilihan raya kecil kerusi Parlimen Kuala Terengganu kali ini.

"Walaupun tidak cukup untuk memenangi pilihan raya kali ini, namun dalam masa yang sama saya akan berusaha untuk memastikan pengundi yang tidak mengundi BN kali ini akan mengundi BN pada masa akan datang," katanya kepada pemberita berhubung kekalahannya dalam pilihan raya kecil itu.

Wan Ahmad Farid yang kelihatan tenang turut mengucapkan terima kasih kepada jentera parti sama ada dari luar mahupun dari dalam yang telah berusaha keras membantu beliau.

Beliau turut mengucapkan tahniah kepada Mohd Abdul Wahid yang berjaya memenangi pilihan raya itu.

Sementara itu, Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Said berkata BN negeri menerima kekalahan itu dengan hati yang terbuka dan akan meneruskan perjuangan untuk memberikan khidmat yang baik kepada rakyat.

1 comment:

Waris Pahang said...

Teruskan Perjuangan, Jangan Putus Asa.

Blog saya adalah blog aktif,
Sila linkkan blog saya di dalam blog anda untuk kemudahan anda.

Alamat Blog :
http://www.warisanpahang.blogspot.com/