Suara Blogger (161)

Suara Blogger (161)

Gerak Siber (60)

Gerak Siber (60)

Laporan Akhbar

Laporan Akhbar
Utusan Melayu (Dari 8hb Jun 1907), Suara Perjuangan Melayu

Mengenai Kerajaan

Mengenai Kerajaan

Mengenai Parliamen

Mengenai Parliamen

Wednesday, October 14, 2009

Ucapan Timbalan Presiden merasmikan persidangan sayap

1. Alhamdulillah, marilah kita memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah s.w.t.
kerana dengan limpah izin dan kurniaNya kita sekali lagi dapat berhimpun
di Dewan Merdeka pada malam ini untuk menyempurnakan Perasmian
Serentak Persidangan Perwakilan Wanita, Pemuda dan Puteri 2009.

Kalau tidak pohon berangan
Tidak puyuh ke Tasik Chini
Kalau tidak kerana perjuangan
Tidak kita berkumpul di sini.
2. Saya berdiri di sini di hadapan saudara dan saudari dengan perasaan bangga atas kemenangan besar UMNO dalam Pilihanraya Kecil Bagan Pinang. Tahniah dan syabas saya ucapkan kepada semua petugas UMNO dan Barisan Nasional yang telah berjuang bagi memastikan kemenangan kita.

Jiwa Baru UMNO

3. Pertemuan kita kali ini membawa pengertian besar bagi parti UMNO yang sedang menakhoda zaman. UMNO baru sahaja melalui perubahan besar dalam sejarah kepimpinannya. Untuk sekian kalinya kita menyaksikan kepimpinan baru pada semua peringkat – dari Presiden, Timbalan Presiden, Naib-Naib Presiden, Ketua Wanita, Ketua Pemuda dan Ketua Puteri. Tahniah saya ucapkan kepada barisan kepimpinan UMNO yang baru, khususnya kepimpinan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri yang berada di sini pada malam ini.

4. Apa yang menarik ialah YAB Presiden dan saya sendiri lahir dari madrasah pemuda UMNO. Ketiga-tiga Naib Presiden juga lahir daripada madrasah yang sama. Ketua Wanita lahir dari proses kematangan dan kepimpinan dalaman wanita. Demikianlah juga ketua pemuda dan ketua puteri lahir daripada tarbiah kepimpinan pemuda dan Puteri. Saya amat berbangga bahawa di hadapan saya pada malam ini adalah barisan kepimpinan masa depan UMNO yang akan mencorak nasib dan masa depan agama, bangsa dan tanahair.

Baca seterusnya si
sini.

No comments: