Suara Blogger (161)

Suara Blogger (161)

Gerak Siber (60)

Gerak Siber (60)

Laporan Akhbar

Laporan Akhbar
Utusan Melayu (Dari 8hb Jun 1907), Suara Perjuangan Melayu

Mengenai Kerajaan

Mengenai Kerajaan

Mengenai Parliamen

Mengenai Parliamen

Thursday, October 15, 2009

Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009

Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4

‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.
Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :

‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak tersusun akan dikalahkan oleh yang batil dan salah , tetapi diatur dengan tersusun’
Tuan-Tuan dan Puan-Puan sekalian,

Pertama sekali, seperti lazimnya, marilah kita mengangkat rasa syukur yang tidak terhingga ke hadrat Allah SWT, Tuhan seru sekalian alam, yang mana dengan keredhaanNya jualah, dapat kita sekali lagi berhimpun pada pagi yang mulia ini.

Sesungguhnya Dewan Merdeka ini telah beberapa dekad menjadi saksi kepada pelbagai peristiwa, silih berganti, perjalanan suka duka, pahit maung dan manisnya sebuah parti keramat yakni UMNO, parti kita semua.

Perhimpunan pada pagi ini juga penuh bermakna dan bertuah, kerana, di bawah bumbung UMNO, hadir dua mantan Presiden yang kita kasihi. Marilah kita sambut dan raikan YABhg. Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad dan YABhg. Tun Abdullah Hj Ahmad Badawi.

Seterusnya di
sini.

3 comments:

malaysia.suarademokrasi said...

Minta masukkan link blog saya
www.sd-malaysia.blogspot.com

Abam Kie said...

Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks. Zuki (zukidin.blogspot.com)

SUARA RAKYAT said...

salam. Tumpang lalu bro